דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


זו ילדותי השתויה 

מאת    [ 21/12/2013 ]

מילים במאמר: 778   [ נצפה 2268 פעמים ]

זו ילדותי השתויה

ילדים שותים אלכוהול כבר משנות העשרה המוקדמות. את זה לצערנו כבר כולנו יודעים.

הורים ואנשי חינוך וחוק עומדים חסרי אונים מול התופעה ומתלבטים מהי הדרך הנכונה להתמודד איתה. כבר מזמן לא מדובר בתופעה שולית, בני הנוער  - גם ילדים טובים מבתים טובים - מתחילים לשתות לעתים קרובות כבר בגילאי 12-11.

שתיית אלכוהול היא המרכיב המרכזי ברוב צורות הבילוי בקרב בני נוער. היא זו שתקבע עבורם לרוב האם האירוע מוצלח יותר או פחות, “שווה” יותר או פחות, “זורם” יותר או פחות. אם תשאלו את בני הנוער תגלו שהמוטו השולט מבחינתם הוא “אם לא שותים לא נהנים”. אלכוהול הפך לשם נרדף להנאה, לקוליות, לחבר’ה, לגיל הנעורים.

דפוסי השתייה של בני הנוער מאופיינים בשימוש באלכוהול זול  שהם מערבבים אותו עם מיצים, עם משקאות אנרגיה מסוגים שונים, ולפעמים גם עם בירה. בבסיס תרבות השתייה, מתבטאות התחרותיות והכמיהה לסיפוקים מיידיים וכן הרצון להשתייך לקבוצת השווים ולהשוויץ בפני החבר'ה. המתבגרים שמתחרים ביניהם מי שותה הכי הרבה והכי מהר, שותים לעתים קרובות  4-5 מנות משקה ברצף. התוצאה היא מסוכנת וקטלנית. הבנות הצעירות שותות לא פחות מהבנים וחשופות עקב מצבן להיפגע מינית. הבנים נוטים יותר להתנהגויות אלימות.

תרבות הצריכה, שבתוכה הדור הזה גדל ובה הכול נגיש לכולם, הפכה גם את האלכוהול לנגיש ועיוותה סדרי בראשית. מה שנחשב פעם לאיסור מוחלט הפך לדבר שמותר לעשותו בתנאים מסוימים, מה שהיה פעם לא זמין הפך לנגיש להחריד.

 גישות החינוך בעידן המודרני מדגישות את הכבוד שראוי לתת לפרטיות של מתבגרים, אולם המרחב שאנו כהורים נותנים למתבגר והכבוד לפרטיותו, מקצינים לעתים לכדי חוסר מעורבות שגורם לנו לאבד אותם בדרך. הרבה פעמים הורים מגלים שהילד שלהם שותה אלכוהול רק אחרי שמתרחשת תאונה.

מחובתנו כהורים ללמד את ילדינו כללי זהירות בשתיית אלכוהול, בדיוק כשם שאנחנו מקנים להם כללי זהירות בכביש או בפגישה עם אנשים זרים.ערב הסילבסטר, אני קוראת לכל ההורים לקיים שיחה עם ילדיהם בנושא האלכוהול ולא לעצום עיניים מתוך אמונה ש “הילד שלי לא שותה” או “לי זה לא יקרה”.

חשוב להגיד לילד שאנחנו מעדיפים שהוא לא ישתה, אבל אם זה בכל זאת יקרה - עליו לדעת את כל הסיכונים לצד הגבולות שישמרו עליו.

10 דברים שהמתבגר שלכם חייב לדעת לפני שהוא יוצא לבלות את הסילבסטר: 

1. דע את האויב – האלכוהול הוא סם: מכיוון שהוא חומר רעיל רצוי לא להכניס אותו לגוף (בייחוד בגיל צעיר).


2אם אתה שותה, אז במידה: אתה במסיבה והחלטת לשתות? הקפד על מנות מדודות (מקסימום שתי מנות). מנת וודקה/ערק היא רבע כוסית חד פעמית, מנת בירה 5% היא פחית של 330 מ"ל).


3. המתן לפחות חצי שעה בין מנה למנה:
 אחרי ששתית מנה אחת (גם אם היא מהולה במיץ), המתן לפחות חצי שעה – זמן הספיגה של האלכוהול בגוף – בטרם תחליט אם לשתות מנה נוספת. רק כך תדע איך האלכוהול שכבר שתית השפיע עליך.


4. אם שותים לא נוהגים: 
בשום אופן אל תנהג לאחר שתייה, גם אם שתית רק רבע מנה של אלכוהול. עדיין, אינך יודע איך השתייה תשפיע על יכולת השיפוט שלך. מעבר לכך, משרד התחבורה מיישם את התוכנית “אפס סובלנות לנהיגה תחת אלכוהול” לנהגים חדשים ונהגים ציבוריים. במילים אחרות, אפילו כמות מזערית של אלכוהול בדם תכשיל אותך בבדיקת שכרות על הכביש.

  
5. אם שותים לא מערבבים:
 בשום אופן לא מערבבים אלכוהול עם כל סם אחר או עם משקה אנרגיה. אלכוהול, הוא חומר מעכב, בזמן שמשקה אנרגיה הוא חומר ממריץ, ולכן השילוב של שניהם הוא מסוכן.


6. וותר על משקה אנרגיה בבילוי: 
משקאות אנרגיה אינם מיץבכל משקה כזה יש כמות גבוהה מאוד של קופאין וסוכר וממריצים נוספים. רגע לפני שאתה שותה “BLUE” או "RED BULL", תשאל את עצמך, האם היית שותה עכשיו שבע כוסות קפה עם עשר כפיות סוכר?


7. הימנע מהרעלת אלכוהול: 
שתייה מהירה של חמישה משקאות רצופים עלולה להכניס את הגוף להלם ולהביא להרעלת אלכוהול! כששותים מהר טועים לעתים לחשוב שהאלכוהול לא השפיע ועקב כך ממשיכים לשתות עד שההשפעה הכוללת של כל המשקאות ביחד מכה בבת אחת.

 8. לעולם אל תחזור לשתות ממשקה שהנחת בצד: הימנע מלהשאיר משקה ללא השגחתך, מישהו יכול להכניס לתוכו משהו (ברוב המקרים - סם האונס). השארת? אל תחזור לשתות מאותו משקה.


9. דע עם מי אתה שותה ומה אתה שותה:השתייה בחוץ היא מסוכנת כי אין לדעת לאילו מצבים תוכל להיקלע. לכן, אם אתה שותה תבדוק מה מוזגים לך ותדאג להיות בקרב חברים קרובים ובמקום בטוח ככל האפשר.


10 . ההורים לא יהרגו אותך, האלכוהול כן:
נקלעת לצרה? קרא מיד להוריך ובקש מהם עזרה, הצלת חיים חשובה יותר מהימנעות מכעס.

 

מתבגרים רבים חוששים לפנות להורים בעת צרה ומשתמשים במונח “ההורים שלי יהרגו אותי”

לכן המסר החשוב ביותר שעלינו ההורים להעביר לילדינו הוא:

”תקרא לנו כשאתה במצוקה, בכל שעה ובכל מצב! יתכן שאח"כ נכעס, אבל קודם כל נעזור לך, כי החיים שלך חשובים יותר מהכול”.

 

 

רונית שריג-אקרט - עובדת סוציאלית מ.א. מומחית בטיפול בהתמכרויות, בנוער וצעירים ובהדרכת הורים. מנחת סדנאות וקבוצות להורים ולמתבגרים, מדריכה ומרצה. קליניקה פרטית בחיפה. אפשרות לטיפול בסקייפ. מנהלת היחידה לטיפול בהתמכרויות- חיפה.לפגישת ייעוץ, צרו קשר - דוא"ל: ronitsarigakrat@gmail.com">href="mailto:%D7%93%D7%95%D7%90">דוא"ל: ronitsarigakrat@gmail.com, טל': 0505530653  




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב